Christiania København

Christiania er den fjerde mest besøkte turistattraksjonen i København med en halv million besøkende årlig. Rundt 1000 innbyggere bor i området hvor alle beboere kan være med på å bestemme hva som skal skje gjennom månedlige fellesmøter. Området ble etablert i 1971 av en gruppe hippier, med regler som er helt uavhengig av de danske styresmaktene.

Christiania er et fargerikt område med kreative bygninger, fargerik grafitti, gallerier, vakker natur og rimelige spisesteder som serverer økologisk mat.

Den Grå Hal

I Christiania finner man Den Grå Hal som benyttes som konsertlokale, og har huset flere store internasjonale musikere. Her feires det også jul i Christiania, med årlige julemarked.

Omvisning i Christiania

Rundvisergruppen har gitt guidete omvisningsturer rundt Christiania i 30 år. Man blir guidet rundt området av Christianitter oppvokst i Christiania, og blir gitt deres versjon av området.

Pusher Street

Innad i Christiania sees ikke hasj på som et ulovlig narkotikum, og det handles åpenlyst i Pusher Street, selv om politiet har forsøkt å rydde opp i virksomheten. Ved besøk til Pusher Street anbefales det å la kameraet ligge i vesken, siden selgerene er litt sensitive med tanke på å bli tatt bilde av.

Besøk Christiania

Christiania er et bilfritt område, så det anbefales å la bilen stå og ta metro eller buss til Christiania. Nærmeste metrostasjon er Christianshavns Torv, mens busslinje 66 går fra sentrum med avstigning i Prinsessegade.