Shopping i København

Strøget

Strøget strekker seg fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Men Strøget er mer enn bare én gate. Strøget omfatter nemlig en samling av små gågater som sprer seg ut fra den populære arterien. Til sammen utgjør Strøget rundt 100.000 m² med gågater.

Shopping i Strøget

I Strøget finner man et rikt utvalg av butikker, blant annet eksklusive forretninger som Illums Bolighus, Magasin du Nord, Prada, Louis Vuitton, Mulberry, Hermés, Boss og mye mer. De mest eksklusive butikkene er sentrert rundt Kongens Nytorv.

Hvis man er ute etter mer budsjettvennlig shopping finner man flere rimeligere kvalitetsbutikker som H&M, Vero Moda, Only, Vila og Bianca Shoes i nærheten av Rådhuspladsen.

Men Strøget er men enn bare shopping. Mange spaserer langs Strøget for å ta inn flere av de beste severdighetene i København. Det er også den beste veien for å spasere til flotte områder som Kongens Nytorv og Nyhavn.

Om Strøget

Strøget ble til i 1962 som en reaksjon på at biler begynte å dominere bybildet i København. Tiltaket har vært særdeles vellykket, og i løpet av en typisk sommerdag blir Strøget brukt av rundt 250.000 mennesker.