Severdigheter København

Det er et rikt utvalg av severdigheter og attraksjoner i København, med alt fra Rundetårn, Den lille havfrue, Amalienborg slott til populære bydeler som Nyhavn. Med de fleste severdighetene sentralt i København kan man enkelt innarbeide en sightseeingtur med en trivelig spasertur gjennom Københavns trivelige gågater. Nedenfor finner du en god liste over severdigheter og attraksjoner i København.
Den lille havfrue

Den lille havfrue

Den lille havfrue er en bronsestatue som ligger ved havnen i København ved Langelinie. Statuen tiltrekker seg store mengder av turister som vil iaktta den verdensberømte statuen.

Mer om Den lille havfrue
Rundetårn

Rundetårn København

Rundetårn er et 41,8 meter høyt tårn som er en del av Triniatis kirke. Tårnet er spesielt ved at det ikke finnes trapper i tårnet, sett bort fra helt øverst. Rundetårn tiltrekker seg store mengder turister hvert år.

Mer om Rundetårn København
Amalienborg

Amalienborg

Amalienborg er et slottsanlegg og kongelig residens i københavn. Slottsanlegget består av 4 paléer fordelt over en åttekantet slottsplass. Bygningene i rokokkostil er vel verdt en visitt når man spaserer rundt i København.

Mer om Amalienborg
Nyhavn

Nyhavn

Nyhavn var tidligere kjent for å være et lugubert havneområde i København, men har i den senere tid blitt transformert til et livlig og populært område. Ethvert besøk til København bør inneholde en tur innom Nyhavn.

Mer om Nyhavn

Sankt Petri kirken København

Sankt Petri er den eldste bevarte kirken i København med røtter fra middelalderen. Kirken ligger i Latinerkvartalet ved siden av Katedralen og universitetet i København.

Mer om Sankt Petri kirken København
H.C. Andersen - Eventyrhuset

H. C. Andersen Eventyrhuset

Besøk H.C. Andersen Eventyrhuset under ditt neste besøk i København. Museet gir en stor eventyrsopplevelse for store og små.

Mer om H. C. Andersen Eventyrhuset
Christiania

Christiania København

Christiania er Københavns grønne lunge, et bilfritt område i bydelen Christianshavn som er selvregulert som en sosialistisk og anarkistisk fristad. Området er også kjent for Pusher Street, hvor hasj selges åpenlyst.

Mer om Christiania København