Dyrehavsbakken

Dyrehavsbakkens historie

Dyrehavsbakken kan spores tilbake til 1583 da det ble oppdaget kildevann i området, noe som tiltrakk innbyggerene av København som var lei av det grumsete vannet inne i byen. Kildevannet hadde rykte på seg om å ha helbredende effekt. På 1600-tallet ble parken gjort om til et friluftsområde for dyr og stengt for offentligheten før det i 1756 ble åpent for allmennheten igjen, noe som tiltrekte underholdere, salgsboder og telt.

Dyrehavsbakken fra 1800-tallet

Dyrehavsbakken i dag

I dag er Dyrehavsbakken fylt opp av spennende karuseller med et godt underholdningstilbud for store og små.

Rutchebanen fra 1932 er den mest berømte Berg- og dalbanen i parken. Rutchebanen er 987 meter lang med en topphastighet på 75 km/t og er internasjonalt anerkjent som en klassiker blant berg- og dalbaner.

I Parken kan man også nyte dyreforestillinger, sirkus, kabaretforestilling, og klovnen Pjerrot som har vært en gjengangsfigur i Dyrehavsbakken i flere hundre år.

Priser for Dyrehavsbakken

Dyrehavsbakken har fri entrée, mens man kan kjøpe kuponger til å benytte til karuseller, berg- og dalbaner og mer. Forskjellige fornøyelser krever et visst antall kuponger. Man kan kjøpe et kuponghefte med 42 kuponger eller kjøpe et turbånd med fri adgang til alle kjøretøyene.

Parkering koster 60 kr.

For oppdaterte priser, besøk den offisielle hjemmesiden.

Sesong Dyrehavsbakken

Dyrehavsparken åpner hvert år i slutten av mars. Åpningstidene varierer mellom sesongene, og det anbefales å undersøke åpningstidene hos den offisielle hjemmesiden.

Besøk Dyrehavsbakken

Dyrehavsbakken har adresse i Dyrehavsvej 62 i Klampenborg i Lyngby-Taarbæk Kommune 10 km nord for København. Man kan undersøke muligheter for offentlig transport hos Rejseplanen.dk